BBQ Tips

Start         Kibbeling           Vismenu's         Salades          Zalm         Recepten          BBQ Tips

 

Hoe barbecue je vis?

Over het algemeen is het erg makkelijk om vis te bereiden op de barbecue en het kost letterlijk maar een paar minuten. Maar ze blijven niet altijd lekker op het rooster liggen en het is lastig om te zien of alles gaar is. Het volgende probleem is dat de vis wel eens blijft plakken aan het rooster. Al deze problemen gaan we voor je oplossen. Hieronder volgen een aantal handige tips voor een perfect stukje vis van de barbecue.


Kies de juiste vis voor de barbecue

Het mooist zijn de stevige vissoorten zoals tonijn, zalm of zwaardvis.
Deze vallen niet zo snel uit elkaar en kunnen ook aan een stokje geregen worden.
Maar ook gamba’s en andere schelpdieren lenen zich uitstekend voor de barbecue,
en verder zijn kabeljauw en forel ook goed te grillen.


Bewaar de vis goed

Nu je een goeie verse vis hebt, ga je deze niet te lang marineren — hooguit 3 uur en zeker geen nachtje in de koelkast. Vis gaat namelijk garen bij zure marinades en dat zou jammer zijn. Als de vis in de marinade ligt, pak hem dan goed in. Marineren is het best geschikt voor de stevige vissoorten. De rest heeft genoeg aan een beetje peper, zout en een paar druppels citroensap.

Ook als de vis niet gemarineerd wordt, hou hem dan ingepakt en in de koelkast totdat je gaat barbecueën.

Oosterse zalmspies

Een heerlijke zalmspies voor op de BBQ met een frisse oosterse marinade en een topping van koriander.

Ingrediënten

  • 300 gram zalm

  • 3 bos-uien

  • 5 gram koriander

Marinade

  • 1 eetlepel gembersiroop

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 1 eetlepel sesamolie

  • 1 eetlepel limoensap

  • Verse rode peper (naar smaak)

  • 1 theelepel sesamzaadjes

Benodigdheden

  • 5 satéprikkers

 


Bereiding

Leg de satéprikkers in een bakje met water zodat ze niet verbranden op de BBQ.
Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen. Voeg rode peper toe naar smaak.
Snijd de zalm in blokjes en marineer deze minimaal 15 minuten (langer = meer smaak).
Snijd intussen de bosuien in stukken van ongeveer 4 cm en hak de koriander fijn.
Rijg om en om zalm en bosui op een prikker tot er 3 blokjes zalm op zitten.
Grill de spiesjes ongeveer 3 minuten per kant op de BBQ, tot de zalm gaar is.

Maak de vis klaar voor de barbecue

Probeer te zorgen voor stukken vis van gelijke diktes, anders zijn de dunne stukken al verbrand voordat de dikkere stukken door en door gaar zijn. Als je vis met huid koopt laat dit er dan op zitten. De stevige vissoorten kunnen nu met een beetje peper, zout en citroensap zo de gril op. Maar er zijn ook andere manieren om vis te bereiden op de barbecue.


Vis in aluminiumfolie

De meest veilige en makkelijke manier om vis gaar te krijgen op de barbecue is verpakt in folie. Scheur een flink stuk folie af, groot genoeg om de hele vis in te kunnen pakken. Leg het stuk vis in het midden van de folie en leg daar de kruiden, citroen, zout en peper op. Sluit de folie helemaal om de vis. Zorg wel dat je hem open kan maken tijdens het barbecueën om te kijken of de vis gaar is. Plaats het pakketje in het midden van de brandende barbecue en gril 5–7 minuten aan beide zijden.


In de visklem

Een hele vis kan je in een visklem plaatsen, dit maakt het een stuk makkelijker om de vis te keren op de barbecue en hoef je niet bang te zijn dat de vis breekt en tussen de kooltjes ligt. Maar ook moten zalm, tonijn en zwaardvis kan je prima in een visklem of hamburger tang grillen – wel zo handig.


Op een stokje

Als je de vis aan pennen wilt rijgen zorg dan dat je geen ronde pennen gebruikt maar platte of dubbele pennen. Vis is niet stevig genoeg om goed te blijven zitten en blijft met het zwaarste gedeelte beneden liggen als je het stokje draait.

         
Vers Viscentrum

Zijde 358a

2771 EZ Boskoop

dinsdag       
woensdag  
donderdag 
vrijdag        
zaterdag    
zondag       
maandag  
09:00–18:00 uur.
09:00–18:00 uur.
09:00–18:00 uur.
09:00–18:30 uur.
09:00–17:00 uur.
Gesloten
Gesloten
       
Tel: 0172 217 349 Volg ons ook op social medium:

Facebook

 

         
Instagram