Recepten

Start         Kibbeling           Vismenu's         Salades          Zalm         Recepten          BBQ Tips

N.B. recepten zullen regelmatig worden aangevuld

Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven is een verfijnd en licht gerecht dat perfect past bij zowel doordeweekse maaltijden als feestelijke diners. De stevige, witte visfilet wordt zacht gegaard in de oven, waardoor hij heerlijk sappig blijft en zijn pure smaak volledig tot zijn recht komt. Vaak wordt hij bereid met een vleugje citroen, verse kruiden zoals peterselie of dille, en een scheutje olijfolie of boter voor een romige afwerking. Kabeljauw uit de oven combineert uitstekend met geroosterde groenten, aardappeltjes of een frisse salade. Een gezonde én smaakvolle keuze die eenvoudig te bereiden is, maar altijd indruk maakt op tafel.
 

Ingrediënten:


2 stuks kabeljauw (ongeveer 150 gram)
300 gram vastkokende aardappels
2 stuks prei
200 ml magere kookroom
1 tl mosterd
1 el olijfolie
40 gram geraspte kaas
Peper en zout naar smaak


Bereidingswijze:


Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in ringen en snijd de kabeljauwfilet in kleine blokjes. Schil de aardappelen en kook deze voor 15 minuten in een pan met ruim water.
Verwarm wat olie of boter in een koekenpan. Bak de prei tot deze wat glazig wordt. Houd de prei apart. Giet de gekookte aardappelen af en laat deze even afkoelen. Snijd vervolgens de aardappelen in schijfjes.
Vet de ovenschaal in. Doe de kookroom in een kom en voeg 1 theelepel mosterd toe. Breng dit op smaak met zout en peper en roer dit even flink door elkaar. Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met een laagje aardappelschijfjes
Meng de gebakken prei met de vis en de roomsaus samen tot de vulling van de ovenschotel. Doe een laagje van dit mengsel op de aardappelschijfjes en bedek dit weer met een nieuw laagje schijfjes. Maak zo laagjes tot de ingrediënten op zijn. Eindig met de aardappelschijfjes.
Bedek de ovenschotel royaal met geraspte kaas. Doe de ovenschotel ongeveer 25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!


Heekfilet in een knapperig jasje.

Heekfilet in een knapperig jasje is een smakelijk en toegankelijk visgerecht dat geliefd is bij jong en oud. De zachte, milde filet van de heek wordt omhuld met een krokant laagje paneermeel of beslag en vervolgens goudbruin gebakken. Dit zorgt voor een heerlijke combinatie van een knapperige buitenkant en een sappige, malse binnenkant. Heekfilet leent zich perfect voor een snelle maaltijd en is ideaal te serveren met friet, een frisse salade of zelfgemaakte saus zoals ravigotte of remoulade. Het is een klassieker onder de gebakken vissoorten en een vaste favoriet voor wie houdt van een knapperige bite met fijne vissmaak.


 

Ingrediënten voor 2 personen

2 stukken heekfilet
1 el citroensap
2 el bloem
1 ei
kruim van 2 a 3 witte boterhammen
knoflookpoeder
olijfolie
zout uit de molen
 

Voorbereiding


Besprenkel de vis met het citroensap en laat dit even intrekken (=voorgaren). Klop het ei los. Vermeng flink wat knoflookpoeder door de bloem.


Bereidingswijze


Bestuif de vis rondom met bloem en haal de filets daarna door het geklopte ei. Strooi het broodkruim op een plank "bekruimel" de vis aan beide kanten. Druk het kruim goed aan. Verhit een scheut olijfolie in een flinke koekenpan en bak de vis aan beide kanten bruin. Slechts 1x keren anders gaan de filets stuk.
Serveertip
Heerlijk met aardappelsalade en sla.


         

         
Vers Viscentrum

Zijde 358a

2771 EZ Boskoop

dinsdag       
woensdag  
donderdag 
vrijdag        
zaterdag    
zondag       
maandag  
09:00–18:00 uur.
09:00–18:00 uur.
09:00–18:00 uur.
09:00–18:30 uur.
09:00–17:00 uur.
Gesloten
Gesloten
       
Tel: 0172 217 349 Volg ons ook op social medium:

Facebook

 

         
Instagram